Reparatiekeuze

Indien u een keer schade heeft aan uw auto moet deze schade natuurlijk gerepareerd worden, dat is een open deur. Toch moet u bij sommige verzekeraars goed opletten waar u precies de schade aan uw auto gaat laten repareren, want sommige verzekeraars werken namelijk niet met de vrije reparatiekeuze.

Het lijkt namelijk iets vanzelfsprekends; u heeft schade aan uw auto en vervolgens gaat u gewoon naar de garage waar u altijd komt (voor bijvoorbeeld uw APK) en u laat daar dus gewoon uw schade maken. Zo gewoon is dat dus allemaal niet, want als een verzekeraar namelijk geen vrije reparatiekeuze biedt wilt dit zeggen dat zij dus de schade niet altijd in zijn geheel zullen vergoeden. De enige manier waarop u de schade dan in zijn geheel vergoed kunt krijgen is wanneer u deze laat maken bij een garage waarmee de verzekeraar prijsafspraken heeft gemaakt. U kunt dus voordat u de schade laat maken beter eerst even nagaan of de garage die u voor ogen had wel een garage is waar uw verzekeraar het schadebedrag volledig bij vergoed. Anders loopt u het risico zelf ook nog een deel te moeten betalen en dat kan toch niet uw bedoeling zijn.

Let op vrije reparatiekeuze bij goedkope autoverzekeringen

Sommige mensen hechten er meer waarde aan dan anderen, maar het lijkt ons toch wel fijn als u in het geval van een schade aan uw auto gewoon bij uw vaste garage terecht kunt. U kunt natuurlijk voor het afsluiten van een autoverzekering dit soort zaken al verifiëren met verzekeraars, zodat u al weet waar u aan toe bent in het geval het ooit tot schade aan uw auto mocht komen. Een autoverzekering kan namelijk nog zo goedkoop zijn, maar dit soort zaken onderscheiden voor veel mensen toch wel een goede van een minder goede autoverzekering. We willen het namelijk allemaal zo gemakkelijk mogelijk. Het kan goed zijn dat de goedkoopste autoverzekering vrije reparatiekeuze biedt en een duurdere autoverzekering niet, maar andersom kan dus ook. Alleen op de premie letten bij het vergelijken van autoverzekeringen gaat dus niet altijd op als u ook aan dit soort zaken waarde hecht.

Vorige artikel:

Volgende artikel: