Premie autoverzekering

De premie voor de autoverzekering kan voor iedereen verschillend zijn. Zelfs als u dezelfde autoverzekering heeft afgesloten als uw buurman of buurvrouw kan het zomaar zo zijn dat de een toch meer voor dezelfde autoverzekering betaalt dan de ander. Maar hoe is dat dan mogelijk?

Wat is er van invloed op de premie van de autoverzekering?

Een aantal zaken kunnen een rol spelen bij de uiteindelijke premie die u voor uw autoverzekering moet betalen. Allereerst is er de leeftijd, want als u jonger bent dan 24 jaar valt u in de categorie die over het algemeen vaker een schade maakt en betaalt u dus ook automatisch een hogere premie en kunt u zelden tot de goedkoopste autoverzekering komen. Verder hangt het er ook vanaf of u wellicht van uw vorige verzekeraar nog schadevrije jaren meeneemt, want dat zou dan betekenen dat u premie korting tegemoet kunt zien. Hoeveel dit precies is zal afhangen van het aantal schadevrije jaren.

Wat ook van invloed kan zijn op de premie die u dient te betalen is het afkopen van uw eigen risico. Als u dit namelijk zou doen zorgt u voor een hogere premie, maar doet u aan de andere kant wel uw eigen risico teniet. Het heeft dus 2 kanten en het is maar net hoe u hier zelf over denkt en waar uw eigen voorkeuren liggen wat u kiest, maar dit zou dus ook van invloed kunnen zijn op de premie van de autoverzekering en dus is de autoverzekering vergelijken met het oog op de premie onmisbaar en het vergelijken is daarnaast ook amper tijdrovend.

Als laatste hangt de premie die u moet betalen natuurlijk ook samen met de auto die u wilt gaan verzekeren. Hierbij spelen onder andere de leeftijd van de auto en het gewicht hiervan een rol. Weet dus dat u met een grote auto altijd meer voor uw autoverzekering zult moeten gaan betalen dan wanneer u een kleine auto wilt gaan verzekeren.

Vorige artikel:

Volgende artikel: