Pechhulp

Pechhulp is er belangrijk wanneer u een auto heeft, want u weet van tevoren nooit wat uw auto allemaal kan overkomen. Helaas zit pechhulp niet bij een autoverzekering inbegrepen en dat houdt dus in dat u nog een pechhulpverzekering zult moeten afsluiten naast uw autoverzekering indien u dit wenst. Dit kunt u bijvoorbeeld doen bij partijen als ANWB en Routemobiel.

Nut van de pechhulpverzekering

Het nut van de pechhulpverzekering spreekt eigenlijk voor zich. Indien u een keer een mankement heeft aan uw auto kunt u een beroep doen op uw pechhulpverzekering en er zal dan vervolgens iemand worden langs gestuurd om te kijken naar het probleem. Toch zeker in de winter is het soms broodnodig om een pechhulpverzekering te hebben, daar veel auto’s toch slecht reageren op het koude weer. Uiteraard speelt ook de leeftijd van uw voertuig hierbij een rol. In elk geval is een pechhulpverzekering naar onze mening onmisbaar en in feite betaalt u er relatief weinig voor, maar mocht er een keer wat zijn, dan zult u altijd weer op weg worden geholpen.

Pech na ongeval

Indien u een ongeval heeft gehad en naar aanleiding van het ongeval kunt u niet meer verder rijden met uw auto kunt u een beroep doen op uw autoverzekering. Als u namelijk weggesleept dient te worden heeft dit niets met de pechhulpverzekering te maken, maar dient u direct contact op te nemen met uw autoverzekering, zodat zij u verder kunnen assisteren. Dat hoort dan dus weer wel bij de dekking van de autoverzekering.

Vorige artikel:

Volgende artikel: