Eigen risico autoverzekering

De meeste mensen zijn waarschijnlijk wel bekend met het eigen risico van de autoverzekering. Dit houdt in dat bij een door u gemaakte schade u zelf een deel van de schade betaalt. Het eigen risico is een maatschappelijk geaccepteerd iets en we nemen het dan ook allemaal voor lief bij een autoverzekering. Het is immers zo dat zolang we geen schade maken we ook geen eigen risico hoeven te betalen. Zo erg is het eigen risico dus niet. Toch heeft u bij sommige verzekeraars de mogelijkheid om van het eigen risico af te komen. Als u dit dus graag zou willen heeft u hiertoe de mogelijkheid, maar niet alle verzekeraars zullen u deze optie geven. Maar wat is dan die optie om van uw eigen risico bij de autoverzekering af te komen?

Afkopen van eigen risico

De oplossing om van het eigen risico af te komen is door dit af te kopen. De hele opzet hiervan is dat u door middel van het betalen van een hogere premie per maand ervoor zorgt dat uw eigen risico op 0 euro wordt gezet. In feite schiet u er dus vrij weinig mee op, want het eigen risico wordt immers gewoon verrekend met uw premie met als resultaat dat u gewoon elke maand iets meer betaalt aan premie.

Eigen risico afkopen gunstig om te doen?

In feite schiet u weinig op met het afkopen van uw eigen risico. U zorgt er feitelijk voor dat een voordelige autoverzekering alsnog iets duurder wordt doordat u elke maand meer moet betalen. Wanneer het wel gunstig is om het eigen risico af te kopen is wanneer u verwacht vaak schades te maken. U betaalt dan immers geen eigen risico meer bij de schades en alleen dan zou het voordelig voor u kunnen uitpakken.

Vorige artikel:

Volgende artikel: