Autoverzekering stopzetten

Uw autoverzekering stopzetten klinkt direct heel erg definitief. Toch hoeft een autoverzekering stopzetten helemaal niet definitief te zijn, want dit kan ook op tijdelijke basis. Dit kan namelijk op sommige momenten best eens handig zijn. Het is namelijk onzin om voor uw autoverzekering te blijven betalen, terwijl uw auto niet op de openbare weg verschijnt.

Tijdelijk stopzetten autoverzekering

Het kan verschillende redenen hebben waarom u uw autoverzekering voor een tijdje wilt stopzetten. Misschien dat u voor een lange tijd naar het buitenland gaat of iets dergelijks, maar in elk geval komt het er op neer dat u voor enige tijd geen gebruik meer zult gaan maken van uw auto en dat u daarom dus niet voor uw autoverzekering wilt blijven betalen. Gelukkig heeft u die mogelijkheid ook.

U kunt namelijk bij uw verzekeraar aangeven dat u de verzekering voor enige tijd wilt stopzetten. Let er wel op dat de voorwaarde daarvoor wel is dat uw auto niet meer op de openbare weg mag staan als deze dus tijdelijk niet meer verzekerd is. Als u dit niet voor elkaar kunt krijgen zal het tijdelijk stopzetten van uw autoverzekering niet gaan lukken.

Kenteken schorsen

Wat er alleen nog moet gebeuren om uw autoverzekering voor een bepaalde tijd stop te kunnen zetten is dat u uw kenteken schorst bij het RDW. Hiervoor wordt wel een eenmalig bedrag door het RDW gerekend, maar als u er daarmee voor kunt zorgen dat u voor langere tijd geen premie voor uw autoverzekering hoeft te betalen omdat dit niet nodig is, dan is dit zeker de moeite waard. Een kenteken kan maximaal voor een jaar lang worden geschorst, maar na deze periode kunt u wel beslissen hier nog een periode aan vast te plakken.

Het is altijd handig uw autoverzekering stop te zetten als u lange tijd niet van uw auto gebruik gaat maken. U kunt namelijk nog zo’n goedkope autoverzekering hebben, maar als u betaalt voor een autoverzekering die eigenlijk op dat moment niet nodig is is het alsnog weggegooid geld en dat wilt u natuurlijk niet.

Vorige artikel: